Samsun’da Balık Fiyatları Yılbaşından Sonra Değişmedi

Samsun’da Yılbaşından Sonra Balık Fiyatları Değişmedi

Samsun’da yılbaşından sonra balık fiyatları aynı kaldı. Tezgahlardaki ortalama balık fiyatı aralığı ise hamsi 150 ila 220, mezgit 150 ila 400, barbunya 200 ila 400, palamut ise 150 ila 180 lira arasında satışa sunuluyor. Balıkçı Emrah Canikli, “Aralık ayında balık fiyatlarını nasıl kapattıysak Ocak ayında da öyle açtık. Hala aynı fiyatlarla devam ediyor. Yani yılbaşından sonra balık fiyatlarıyla alakalı önemli ölçüde bir fiyat yükselişi söz konusu değildir. Balıktaki fiyat değişkenliğini aslında balığın bolluğu belirler. Bol çıkarsa hesaplı, az çıkarsa fiyatlı oluyor” diye konuştu.

Deniz Fırtınaları Balık Fiyatlarını Etkilemiyor

Balık fiyatlarının denizde oluşan fırtınaya göre etkilendiğini söyleyen Emrah Canikli, “Genel olarak şu anda bize gelen misafirlerimizin balığa olan ilgisi son derece iyi. Bugün hamsi, mezgit, barbunyanın yanı sıra her zaman gelmeyen balıklardan kötek, sarıkanat, lüfer ve kırlangıç balıklarımıza vatandaşlarımızın ilgisi oldukça yüksek. Aldıkları balıklardan gayet memnunlar. Burası Karadeniz ve burada balık olmazsa olmaz. Sabah 8’de başlıyoruz ve akşama kadar gelen müşterilerimizin balık ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. On numara balık çeşitlerimiz var. Karadeniz sahilinde olmayan balık çeşitleri bizlerde mevcut. Bizler balık hizmetine, vatandaşlarda omegaya ve kalsiyuma devam. Yılbaşından sonra barbunya ve mezgit, yılbaşından önce başlayan hamsi şu anda aynı hızda devam ediyor. Zaman zaman denizde yaşanan fırtınadan dolayı balıkların azalıp fiyatları etkilediği durumlar oluyor. Ama son zamanlarda mezgit, barbunya, çinekop, istavrit gibi balıklarımız çok satılıyor. Gelen müşterilerimiz bu balıklara fazlasıyla ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımız balığı gerçekten seviyor” ifadelerini kullandı.

Balık fiyatları hakkında bilgi veren Canikli, “Balığın fiyat aralığı kalitesine, boyuna ve canlılığına göre değişiyor. Hamsi bugünlerde 150-220 TL arasında. Mezgit 150 ile 400 TL arasında bulunuyor. Barbunya 200-400 TL arasında yer alıyor. En önemli şey tazeliktir fakat balığın boyu da çok önemli. Palamutlarımızın 150-180 TL arasında değişiyor. İstavritlerimiz 100-180 TL arasında bulunuyor. Levrek ve çupra balıklarımız genelde bugünlerde sabit oluyor. 3-4 ayda bir fiyatları değişiyor. Aralık ayında balık fiyatlarını nasıl kapattıysak Ocak ayında da öyle açtık. Hala aynı fiyatlarla devam ediyor. Yani yılbaşından sonra balık fiyatlarıyla alakalı önemli ölçüde bir fiyat yükselişi söz konusu değildir. Balıktaki fiyat değişkenliğini aslında balığın bolluğu belirler. Bu noktada balığa zam gelmesi ya da balığın fiyatının düşmesi gibi bir durum yoktur. Bol çıkarsa hesaplı, az çıkarsa fiyatlı oluyor. Biz hep hesaplı olsundan yanayız” dedi.

Haber-Kamera: Berkay YILDIZ/SAMSUN

Related Posts

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Türkiye’deki yastık altı altın miktarı uluslararası altın şirketini bile şaşkına çevirdi

Dövize erişimin kolaylığına ve hükümetin baskı politikalarına rağmen, vatandaşlar 331 milyar dolarlık fiziki altını evde tutuyor. Uzmanlara göre, bu tercih sadece kültürel bir gelenek değil; ekonomik yönetime duyulan derin güvensizliğin bir sonucu. Peki 331 milyar dolar nasıl bir büyüklüğe sahip?

Borsa güne nasıl başladı? (2 Temmuz 2025)

Dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,33 değer kazanarak 10.080,35 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,40 puan ve yüzde 0,23 artışla 10.103,74 puana çıktı. Bankacılık …

İngiltere Merkez Bankası Başkanı: Faiz indirimlerinin sıklığı zamanla azalacak

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, politika faizinin aşağı yönlü bir eğilimde olduğunu belirterek, “Para politikası hala kısıtlayıcı ve bir süre daha böyle kalacak. Ancak bu sıkılık seviyesi zamanla azalacak.” dedi.

Enflasyonun altında zam alması beklenen memur, bir de vergi kıskacında: ‘Kaşıkla verip, kepçeyle alıyorlar’

Bu yılın ikinci yarısında enflasyonun altında zam alması beklenen memurlar, vergi dilimleri nedeniyle de kayba uğrayacak. Hem düşük zam alacaklar hem de bir üst vergi dilimine girdikleri için maaşlarından daha fazla kesinti olması bekleniyor.

ABDli Bloomberg’den TCMB iddiası

ABD merkezli Bloomberg News’in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) verilen kredilere yönelik aylık büyüme limitlerini artırmayı gündemine aldı. Söz konusu adım, finansman …