Çin Volkswagen’in Almanya’daki tesislerine talip

Çinli Yetkililer ve Otomobil Üreticileri Alman Fabrikalarını İnceleme Altına Aldı

Çin hükümetinin hedeflerine göre, Çinli yetkililer ve otomobil üreticileri, kapatılması planlanan Alman fabrikalarını yakından takip ediyor ve özellikle Volkswagen fabrikalarına ilgi gösteriyor.

Çin’in Önemli Yatırımı

Alman fabrikalarının devralınması, Çin’in Almanya’daki saygın otomotiv endüstrisindeki etkisini artırmasına imkan tanıyacak. Çinli şirketler, Avrupa’nın en büyük ekonomisinde çeşitli sektörlere, telekomünikasyondan robot teknolojisine kadar, yatırım yapmış olsalar da, geleneksel otomobil üretimi konusunda henüz Mercedes-Benz’in iki büyük Çinli hissedarı dışında faaliyet göstermemişlerdir.

Bu adım, Çin’in bugüne kadar politik açıdan en hassas yatırımı olabilir. Volkswagen, global ekonomik krizden etkilenen otomobil talebine darbe vuran Almanya’nın endüstriyel gücünün bir simgesi haline gelmiştir.

Almanya’da üretime geçmek, Çinli elektrikli araç şirketlerinin Çin dışından ithal edilen araçlar için AB tarifelerinden kaçınmalarına ve Avrupalı üreticiler için daha fazla rekabet teşkil etmelerine olanak sağlayabilir.

Bir Reuters kaynağına göre, yatırım kararları, yeni Alman hükümetinin Şubat seçimlerinden sonra Çin’e karşı takınacağı tutuma bağlı olacaktır.

Chery’nin Avrupa’da farklı üretim seçeneklerini değerlendirdiği ve kararını yıl sonuna kadar vermesinin beklendiği söyleniyor. Alman otomobil şirketlerinin potansiyel bir başka alıcısı da BYD olarak gösteriliyor.

Related Posts

Motorine yeni bir zam geliyor

Motorine yeni bir zam geliyor

Akaryakıtta son durum: Güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanmalar ile vergi artışları akaryakıt fiyatlarına indirim ve zam olarak yansıyor

Kurlar baskılandı: İhracatçı deri devi 429 milyon borçla konkordato istedi

halktv.com.tr/ÖZEL Ekonomide yaşanan kriz, firmaları sarsmaya devam ediyor. Bir çok firma, yaşadıkları mali darboğazı aşamayınca mahkemenin yolunu tutuyor. Bir çok firma, konkordato talebinde bulunuyor. Anılan firmalar listesine son eklenen ise …

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesi için Azerbaycan’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesi için Azerbaycan’da

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Bankacılık sektörünün mevduatı geçen hafta arttı

Türkiye’deki yastık altı altın miktarı uluslararası altın şirketini bile şaşkına çevirdi

Dövize erişimin kolaylığına ve hükümetin baskı politikalarına rağmen, vatandaşlar 331 milyar dolarlık fiziki altını evde tutuyor. Uzmanlara göre, bu tercih sadece kültürel bir gelenek değil; ekonomik yönetime duyulan derin güvensizliğin bir sonucu. Peki 331 milyar dolar nasıl bir büyüklüğe sahip?