Asya borsaları coştu: Ticaret anlaşması mı geliyor?

Asya Borsalarında Ticaret Endişeleri ve Yeni Gelişmeler

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini değiştirmemesiyle küresel piyasalarda olumlu bir seyir izleniyor. Ancak, yatırımcıların odak noktasında hala tarifelere ilişkin yeni gelişmeler bulunuyor.

Asya genelinde ticaret gerilimleri nedeniyle uzun süredir devam eden temkinli yaklaşım, Çin ve ABD heyetlerinin İsviçre’de bir araya geleceklerini duyurmalarının ardından daha olumlu bir seyre büründü.

Uzmanlar, ABD’nin bölge ülkelerine daha yapıcı bir yaklaşım sergilemesinin iyimserlikleri artırdığını belirtiyor ve bölge endekslerinin bu tür haberlere karşı duyarlı olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. ABD Başkanı Donald Trump, taraflar arasındaki gerilimin sona ermesi çağrısında bulunurken, bazı Arap ülkeleri de diyaloğa destek olacaklarını açıkladı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticisi olan Toyota da doların değer kaybı ve Başkan Trump’ın gümrük vergileri politikalarının etkisiyle, bu mali yılda karının beşte bir oranında düşüş yaşanmasını beklediğini bildirdi.

Bu bağlamda, Japonya’da Nikkei 225 endeksi yüzde 0.7 artarak 37.037 puana yükselirken, Güney Kore’de Kospi endeksi de yüzde 0.3 değer kazanarak 2.582 puan seviyesinden işlem gördü.

Çin’de, Şanghay bileşik endeksi yüzde 0.3 artışla 3.353 puana, Hong Kong’da ise Hang Seng endeksi yüzde 0.5 primle 22.802 puana yükseldi. Hindistan’da ise Sensex endeksi yüzde 0.1 artışla 80.820 puandan işlem görmeye devam ediyor.

Asya borsaları sallanıyor: Ticaret görüşmeleri mi, Savaş gölgesi mi? (7 Mayıs 2025)

Related Posts

Sermaye kesiminde rahatsızlık büyüyor: “Sanayi kan kaybediyor”

Türkiye ekonomisi bir süredir derin bir kriz yaşıyor. Ekonomideki kötü gidişat artık hasır altı edilmeyecek kadar görünür olup iktidarın kendi kitlesinden de rahatsızlıklar yükselince AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi …

TÜRMOB’tan hükümete çağrı: Kayıt dışı ekonomi denetimle değil, reformla azalır!

TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin sadece saha denetimleriyle başarıya ulaşamayacağını vurgulayarak yapısal reform ve dijital altyapı çağrısı yaptı. Kartaloğlu, vergi aflarının kayıt dışılığı körüklediğini ve kalıcı çözüm için bütüncül bir yaklaşım gerektiğini belirtti.

Piyasalarda gün ortası – 8 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,59 değer kazanarak 9.218,61 puana yükseldi. İstanbul serbest piyasada dolar 38,6340 liradan, euro 43,7320 liradan satılıyor

Tayvan’da ticari veriler beklentilerini solladı

Tayvan’ın ithalatı Nisan 2025’te geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33 artarak 41,5 milyar dolara yükseldi. Mart ayında kaydedilen yüzde 28,8’lik artışa kıyasla daha hızlı bir yükseliş gözlemlenirken, piyasanın yüzde 18,9’luk beklentisi de açık ara …

Sosyal medya kullanıcısı sayısı 58,5 milyona ulaştı: En çok zaman geçirilen uygulama açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona ulaştığını bildirdi.

Süt sektörüne dev soruşturma: Ünlü firmalar mercek altında!

Süt sektörüne dev soruşturma: Ünlü firmalar mercek altında!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir